De SeniorLab medewerkers
Prof. dr. Richard Ridderinkhof

Hoofd van het onderzoeksteam en verantwoordelijk voor- en nauw betrokken bij al het onderzoek. Hij is hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam en aan de Universiteit Leiden op het gebied van ontwikkelings- en verouderingsprocessen.
Dr. Wery van den Wildenberg

Is universitair docent. Daarnaast onderzoekt hij de relatie tussen hersenen en gedrag, onder andere met behulp van TMS
. Ook onderzoekt hij hoe mentale vermogens bij patiënten met de ziekte van Parkinson verbeterd kunnen worden.

Dr. Birte Forstmann

Is onderzoeker. Een expert op het gebied van hersenactiviteit en hoe je dat kunt meten en zichtbaar maken. Zij bekijkt welke hersendelen actief zijn bij het  uitvoeren van bepaalde mentale processen met behulp van een fMRI scanner in het AMC.

 Drs. Jasper Wijnen

Is promovendus. Zijn onderzoek richt zich onder andere op de ontwikkeling van aandachts-processen. Hiertoe onderzoekt hij oogbewegingen middels een zogenaamde EYE-TRACKER en daarnaast ook hersenactiviteit middels EEG

Drs. Marijke van de Laar

Is promovendus. Zij bekijkt met name hoe goed kinderen, volwassenen en ouderen hun mentale processen en hun motorische handelingen kunnen sturen en stoppen. Hiervoor maakt zij gebruik van reactie-spelletjes en ook van EEG.

 Drs. Helga Harsay


Is promovendus. Zij bekijkt hoe ouderen de uitkomsten van hun gedrag gebruiken om hun gedrag bij te stellen. Ook onderzoekt zij welke hersendelen een rol spelen bij het omgaan met beloning en het aanpassen van gedrag. Zij maakt hiervoor gebruik van de fMRI - scanner in het AMC.

 Drs. Irene van de Vijver

 Is onderzoeks-assistent en coördinator van al het onderzoek met ouderen. Heeft u algemene vragen over deelname aan onderzoek of over het aanmelden als proefpersoon neem dan gerust met haar op (zie onderaan de pagina).
Jeroen Scheurwater B.Sc.

Is stagiair. Houdt zich bezig met de SeniorLab website en de ontwikkeling van online tests. Hij is vooral geinteresseerd in de effecten van leefstijlfactoren op de gezondheid en het cognitief functioneren van ouderen.

Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact op met het SeniorLab:

info@seniorlab.nl of via telefoonnummer 020-5256921  © 2007   SeniorLab (Universiteit van Amsterdam)/ Jeroen Scheurwater